Steun ons en help Nederland vooruit

Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2022

Kandidatenlijst D66 Aalsmeer; kennis, ervaring, vernieuwing.

Tijdens de algemene ledenvergadering van D66 Aalsmeer is de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14 tot 16 maart 2022 gepresenteerd.

Deze zomer vond er de lijsttrekkersverkiezing plaats waarbij Sybrand de Vries werd gekozen. Gedurende november hebben de leden van de afdeling hun stem kunnen uitbrengen op de kandidaten van hun voorkeur. Hierbij het resultaat van al deze inspanningen.

De lijst:

  1. Sybrand de Vries
  2. Willem Kikkert
  3. Marion Geisler
  4. Jeffrie van der Tol
  5. Harry Stokman
  6. Rik Rolleman
  7. Sem van Hest
  8. Pierre Tuning

Korte schets van de kandidaten:

Lijsttrekker Sybrand de Vries is bij D66 Aalsmeer actief geworden bij zijn terugkeer in Aalsmeer, na 25 jaar in Amsterdam te hebben gewoond. Hij is de afgelopen jaren, naast zijn werk als fractie-assistent en fractie-secretaris ook actief geweest binnen D66 buiten Aalsmeer. Met name op gebied van arbeidsmarkthervorming en basisinkomen heeft hij veel kunnen bereiken binnen het landelijke netwerk van D66 en richting Tweede Kamer. Ook heeft hij op die gebieden invloed gehad op het landelijke verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezing van vorig jaar. Sybrand is jurist en heeft een verleden in de financiële sector. Ook heeft hij een bijzondere interesse in geschiedenis en alle zaken en ideeën die met het onderwerp ‘samenleving’ samenhangen.

Op nummer twee staat Willem Kikkert. Willem is een ervaren en zeer gewaardeerd raadslid. Zijn routine en expertise kunnen een belangrijke motor vormen voor de komende vier jaar, zoals ze dat de afgelopen vier jaar ook al zijn geweest. Willem is teammanager bij de gemeente Voorschoten en kan vanuit die functie veel extra kennis bij zowel de fractie, als bij de gemeenteraad inbrengen. Liefhebber van klassieke muziek en actief beoefenaar van de klassieke zangkunst.

Nummer drie is Marion Geisler. Marion woont in Kudelstaart en heeft binnen D66 al verschillende functies uitgeoefend. Ze is de huidige voorzitter van D66 Aalsmeer. Buiten haar beroep als Millenialscoach is ze actief bij Radio Aalsmeer bij het programma ‘Verhalenderwijs’. Ze heeft jarenlang bij IBM gewerkt en brengt een schat aan ervaring mee op het gebied van coaching en samenwerking. Zeilt in haar vrije tijd graag op de Poel.

Jeffrie van der Tol, nummer vier, is senior business – en data analist in de bloemenexport. Al jarenlang trouw D66 lid en met zijn jonge gezin woonachtig in Kudelstaart. Hij stond al eerder op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van 2018. Jeffrie heeft gestudeerd in Delft en heeft een sterk analytisch inzicht. Hij is jarenlang actief geweest als wedstrijd-zwemcoach bij ‘Zwem- en polovereniging De Amstel’.

Nummer vijf, Harry Stokman is gemeten naar wereldwijde impact waarschijnlijk een van de meest invloedrijke ondernemers van Aalsmeer. Zijn bedrijf Direct Current heeft in 2021 twee prijzen gewonnen bij de Aalsmeerse Onderneming van het Jaar verkiezing. Internationaal gezien loopt dit bedrijf al jarenlang voorop in de internationale energietransitie. Harry is al jaren actief bij D66 Aalsmeer betrokken en zeer gewaardeerde steun en toeverlaat. Waar hij vrije tijd kan vinden brengt hij die graag door op zijn zeilboot, bij voorkeur in internationale wateren en voor vreemde kusten.

Rik Rolleman is nummer zes. Rik is manager bij Recreatie Noord-Holland en heeft politiek gezien dus buitengewoon groene vingers. Levenslang lid van D66 heeft hij al de nodige ervaring in de lokale politiek, zowel als raadslid, als ook wethouder. Rik is actief als bestuurder bij de Stichting De Bovenlanden Aalsmeer en heeft zich de afgelopen tijd onder meer namens de bewoners van de Hornmeer bezig gehouden met de ontwikkelingen rond het Waterfront.

Zeven is Sem van Hest. Sem is ook al jaren actief binnen de lokale afdeling van D66, onder meer als bestuurslid. Ook is hij jarenlang actief geweest als docent in het Middelbaar en Hoger Onderwijs. Sem is op dit moment, net als Marion, actief bij Radio Aalsmeer. Hij presenteert het politieke praatprogramma ‘Radio Aalsmeer Politiek’ en het muziekprogramma ‘Sem op Zaterdag’. Ook is hij in het verleden betrokken geweest bij de Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer.

De ultieme lijstduwer is Pierre Tuning op acht. Pierre behoeft voor weinigen een introductie. Oud-journalist, columnist, spil van de Aalsmeerse jazz-scene met uitgebreid lokaal –, nationaal –, en internationaal netwerk en allround Aalsmeers icoon. Maar ook de allereerste vertegenwoordiger van D66 Aalsmeer in de Aalsmeerse gemeenteraad. Pierre is opnieuw actief geworden door het nieuwe elan dat D66 verkreeg bij de verkiezing van Sigrid Kaag tot lijsttrekker en wil graag bijdragen aan de vertaling van dit elan naar de lokale afdeling in Aalsmeer. We zijn zeer vereerd met zijn bijdrage en zijn duwtje in de rug.

Laatst gewijzigd op 23 december 2021