Steun ons en help Nederland vooruit

Introductie Willem Kikkert

Na zaterdag jl. mijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap te hebben gepresenteerd en toegelicht is het fijn nog een aantal woorden tot jullie, leden van D66 Aalsmeer/Kudelstaart te mogen richten. Wie ik ben en wat mij drijft kunnen jullie uit het stemadvies opmaken.

Ik wil mij beperken tot de vraag wat jullie krijgen en hebben aan mij als lijsttrekker van een partij die voor het eerst weer zelfstandig deelneemt aan de verkiezingen voor de gemeenteraad van Aalsmeer. En op dat laatste ben ik bijzonder trots omdat we de kracht en de weg hebben gevonden in harmonie de wegen te scheiden binnen PACT Aalsmeer. Ik heb mij altijd in de eerste plaats D66 ‘er gevoeld, ook in de perioden dat ik lid was van de fractie en de laatste periode als fractievoorzitter. Het gegeven dat we weer voor de eerste keer meedoen vraagt iets extra’s, niet alleen van de lijsttrekker, maar ook van het team dat daar omheen staat. Extra’s in de zin van laten zien en horen dat je er weer bent en het verschil wilt gaan maken in de Aalsmeerse Politiek. Een verschil dat ook broodnodig gemaakt moet worden, de Aalsmeerse politiek van vandaag is vooral naar binnen gekeerd en met zichzelf bezig. Vanuit een zekere arrogantie en een houding van: wij weten wel wat goed is voor onze inwoners. En dat is nou juist dat anders moet, besturen doe je samen, met je inwoners. Ik heb daar een heldere en uitgesproken visie op en ben ook in staat om die visie daadwerkelijk te realiseren, op een veelheid aan terreinen.

Jullie krijgen een bevlogen lijsttrekker met inhoud, die door ontmoetingen en gesprekken weet wat er leeft en speelt in Aalsmeer/Kudelstaart en dat ook kan vertalen naar de politiek en het bestuur. Samen met de fractie, de leden en onze inwoners. Een lijsttrekker die het debat niet schuwt, juist voor een levendig debat staat, analytisch is maar ook heel concreet kan zijn. Op de zeepkist staand, graag zelf. Vanuit opleiding en werkervaring veelal opererend in het fysieke domein, maar ook een warme interesse heeft in zorg. Zorg voor elkaar, op maat en in de wijken. Het is mijn ambitie D66 sterk uit de verkiezingen te laten komen zodat we verantwoordelijkheid kunnen nemen in het college met een vernieuwende bestuursstijl. Ik heb ervaring met college-onderhandelingen en kan er voor zorgen dat het D66 programma maximaal tot zijn recht komt.

Ik hoop dat u mij uw vertrouwen en stem geeft. Ik zal u niet teleurstellen.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018