Steun ons en help Nederland vooruit

Kandidaten GR2018

1. Wilma Alink-Scheltema 2. Willem Kikkert
Wilma is door de leden van D66 Aalsmeer gekozen als lijsttrekker. Zij is op dit moment raadslid voor PACT Aalsmeer. Programmamanager Doe Democratie en Duurzaamheid in de gemeente Gooise Meren. Grote ervaring in de Aalsmeerse politiek (D66/PACT) en openbaar bestuur. Vindt het belangrijk maatschappelijke thema’s te verbinden met hardere onderwerpen als ruimtelijke ordening. Wijkgericht werken samen met inwoners is zijn drijfveer.

3. Judith Keessen 4. Pim van Riet
Ondernemer. Bestuurslid van de brancheorganisatie voor beroepsfotografen. Wil zich inzetten voor een duurzaam, groen Aalsmeer en aandacht vragen voor het belang van kleine ondernemers voor de economie van Aalsmeer. Zij wil dat de gemeente beter luistert naar haar inwoners. Wil zijn technische achtergrond inzetten als mogelijke oplossing van sociale en maatschappelijke uitdagingen. Interesse in mobiliteit, kennis van het regionale busvervoer. Kent de problematiek van Schiphol door voormalig lidmaatschap van de commissie regionaal overleg Schiphol.

5. Sybrand de Vries 6. Joop de Ruiter
Juridisch-financiële achtergrond. Wil bijdragen aan een transparante bestuurscultuur. Vindt het belangrijk om het Aalsmeerse beleid naar praktische en werkzame oplossingen te vertalen. Ervaringsdeskundige sociale zekerheid. Actief bij Stichting de Bovenlanden. Vrijwilliger bij Zorgcentrum Aelsmeer en regiovertegenwoordiger van de Prostaatkanker Stichting. Ziet veel eenzame ouderen in Aalsmeer als hij maaltijden voor Tafeltje Dekje rondbrengt. Voor hen wil hij zich inzetten: met een luisterend oor en door aandacht ervoor te vragen in de gemeenteraad.

7. Jeffrie van der Tol 8. Heleny Wingelaar
Als business Data Analist ervaring met de zorgverzekeringswereld en de bloemenexport. Wil zijn kennis in het analyseren van gegevens inzetten voor sociaal maatschappelijke doeleinden, vooralsnog als lid van de steunfractie. Als belastingadviseur veel ervaring met het luisteren naar en adviseren van cliënten. Wil haar kennis inzetten om de fractie op het financiële vlak te ondersteunen. Lid van de kascommissie van D66. Ervaringsdeskundige kennis van (gezondheidszorg)voorzieningen voor jonge kinderen in Kudelstaart.

9. Harry Stokman 10. Marco Brouwer
Ondernemer in duurzame elektrische infrastructuur. Op dit terrein actief bij D66 landelijk. Ervaring als fractieassistent en raadslid voor PACT. Wil de fractie ondersteunen bij het prioriteren van thema’s die voor Aalsmeer belangrijk zijn en meewerken aan de uitwerking ervan. Econoom, ervaren bestuurder en bestuurssecretaris met kennis van pensioen (fondsen) en de werking van ondernemingsraden. Interesse in onderwijs, armoedebestrijding en kunst en cultuur. Wil zich inzetten voor deze onderwerpen in de steunfractie. Lid programmacommissie van D66 Aalsmeer.

11. Ulla Eurich (lijstduwer) 12. Quinten Bunschoten (lijstduwer)
Ondernemer in duurzaamheid. Bestuurder bij vrijwilligersorganisaties in Aalsmeer. Veel politieke ervaring als gemeenteraadslid, fractievoorzitter en wethouder voor PACT Aalsmeer. Project- en interimmanager in het hoger onderwijs met passie voor kunst en cultuur. Oud-voorzitter van D66 Aalsmeer.

13. Sem van Hest (lijstduwer) 14. Rik Rolleman (lijstduwer)
Veel ervaring in toeristische sector. Grote maatschappelijke betrokkenheid. Volgt de gemeenteraad op de voet. Presentator bij Radio Aalsmeer. Gebiedsmanager bij de gemeente Haarlemmermeer. Politieke ervaring als raadslid en wethouder voor PACT Aalsmeer.

15. Frank Steijn (lijstduwer) 16. Stefanie van Vliet (lijstduwer)
Econoom en ondernemer. Zeer maatschappelijk betrokken. Heeft meegewerkt aan het verkiezingsprogramma van D66 Aalsmeer. Grote politieke ervaring als gemeenteraadslid en Tweede Kamerlid voor D66. Veel ervaring in de zorgsector.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018