Steun ons en help Nederland vooruit

Judith Keessen

D66 Aalsmeer Gemeenteraadslid van 2018 tot 18-8-2020

Aalsmeer

Als geboren en getogen Aalsmeerse speelt mijn sociale leven zich hoofdzakelijk in ons mooie dorp af. Met mijn bedrijf Judith Keessen Fotografie heb ik me toegelegd op bedrijfsreportages en sfeerbeelden en werk daarvoor door heel Nederland. Ook ben ik bestuurslid van DuPho, de brancheorganisatie voor beroepsfotografen. Landelijk zet ik mij met mijn expositie #ZIE tegen huiselijk geweld in voor het doorbreken van de taboe en preventie van, samen met o.a. Veilig Thuis Midden-Nederland.

Aalsmeer is rijk aan heel veel ondernemers en vrijwilligers. Er is een groot gemeenschapsgevoel en daar moeten we zuinig op zijn. Steeds vaker merk ik dat mensen het vertrouwen in politiek Aalsmeer kwijt raken, zich betutteld en ontmoedigd voelen mee te denken en met oplossingen te komen. En daar laten wij kracht en kennis liggen! Mijn grootste wens: een groener Aalsmeer. Waar nu onkruid welig tiert, zie ik liever mooie bermen, plantsoenen en parken. Meer en beter onderhoud aan wegen, stoepen en fietspaden. Samen met inwoners groen oplossingen bedenken en vinden, samen Aalsmeer ook voor komende generaties een geweldige plek laten zijn.

Aalsmeer beter op de kaart zetten, een gezicht geven en regionaal sterker maken. Als meest getroffen gemeente qua geluidsoverlast van Schiphol deelnemen aan de discussies en onze stem laten horen. ‘Genoeg is genoeg’, en daarvoor staan.

De gemeente moet faciliteren. Luisteren naar wat mensen nodig hebben en op gelijkwaardige basis samenwerken. Dat schept vertrouwen en stimuleert zelfredzaamheid. Binnen de zorg zijn samenwerkingen essentieel, de jeugd heeft niet alleen maar is de toekomst, en onze ouderen verdienen nog steeds een plaats in onze samenleving. Iedereen telt mee, en iedereen kan meedoen. Ik zie graag meer verbindingen tussen de verschillende wijken, waar het voor iedereen prettig wonen is. Initiatieven vanuit bewoners zijn meer dan welkom waarbij we hebben bruggenbouwers nodig hebben, een rol die D66 op het lijf geschreven is en waar ik als raadslid voor D66 Aalsmeer graag mijn steentje aan wil bijdragen.

(Judith Keessen was D66 Aalsmeer gemeenteraadslid van 2018 tot 18 augustus 2020.)

Meer van Judith Keessen